4. Протокол такмичења подмладак

Преузмите протокол...pdffr

 Zlatiborac

4. ФЕСТИВАЛ ВАТРОГАСТВА У СРБИЈИ

ПРОТОКОЛ

6. ДРЖАВНОГ ТАКМИЧЕЊА ВАТРОГАСНОГ ПОДМЛАТКА

План и програм постројавања

ватрогасног подмладка и јуниора и свечано отварање такмичења

Постројавање екипа ватрогасног подмлатка и јуниора врши се на Краљевом тргупоред језера у суботу 09.07.2016. године у 8,00 часова по азбучном реду учесника по окрузима и то: 1.Град Београд, 2. Западно-Бачки, 3. Златиборски, 4. Јужно-Банатски, 5. Јужно-Бачки, 6. Колубарски, 7. Мачвански, 8. Моравички, 9. Нишавски,

10. Подунавски, 11.Поморавски, 12. Расински, 13. Рашки, 14. Северно-Банатски,

15. Северно-Бачки, 16.Средње-Банатски, 17. Сремски, 18. Шумадијски, 19. Судијски подешалон.

Постројавање подешалона

Врши се по следећем рaспореду: женске екипе подмлатка, мушке екипе подмлатка, женске екипе јуниора, мушке екипе јуниора

Састав подешалона

Подешалон је састављен од такмичарских екипа округа / града. Редослед формирања подешалона треба да буде следећи: На челу по средини подешалона носи се табла са натписом округа (града) коју екипе доносе са собом. Иза, на 5 корака носи се ватрогасна застава округа/града или најстаријег добровољног ватрогасног друштва које учествује на такмичењу.Таблу и заставу носи по један извршилац из екипе округа / града којег одреди члан штаба из округа.

Иза, на 5 корака у пет колона наступају такмичарске екипе. Пратиоци такмичарске екипе су са десне стране један иза другог. Растојање између колона је 10 цм, а одстојање између врсте 75 цм. Кретање је маршевским кораком.

Кретање такмичарског ешалона

а) Руководилац такмичења

б) Заставни вод са заставама Креће се 10 метара иза руководиоца такмичења према следећем редоследу: Државну заставу на копљу носи заставник са два пратиоца од којих један носи Такмичарску заставу, а други носи заставу ВСС.

в) На 10 метара иза застава креће се први подешалон постројен како је претходно описано. Остали подешалони крећу се по редоследу постројавања. Задњи подешалон чине ватрогасне судије и друге комисије. Овај подешалон води један од судија кога именује руководилац такмичења.

Командант штаба

Именује се из ватрогасног састава домаћина ватрогасног такмичења. Командант штаба ешалона предаје рапорт о постројеном такмичарском ешалону руководиоцу такмичења: „Господине руководиоче такмичења, такмичарски ешалон спреман је за старт“. После предатог рапорта руководипац такмичења издаје команду: „Можете почети“ и одлази на чело такмичарског ешалона. Командант штаба стаје на чело заставног вода. Члан штаба стаје лево поред такмичарског подешалона у нивоу прве врсте. Води рачуна да се подешалон правилно креће, издаје потребне команде за кретање и поздрав.

Командант штаба ешалона води заставни вод до места где треба подићи заставе на јарбол. Стаје 5 корака десно од јарбола окренут право према заставама. Командант штаба ешалона окреће се ка јарболу и командује: „Заставе на јарбол постави“. На ову команду заставе се доносе до јарбола и причвршћују за подизач заставе. На почетни звук свечане химне заставе се подижу на јарбол.

Команду за постројавање подешалона по окрузима издаје руководилац такмичења.

Постројавање екипа по окрузима врши командант штаба и чланови штаба за постројавање које именује такмичарска комисија. Након извршеног постројавања ешалона и рапорта команданта штаба руководиоцу такмичења да је ешалон постројен, руководилац такмичења командује „Ешалон мир-NO“ „поздрав на дес-НО“ предаје рапорт председнику ВСС Председник поздравља „Ватрогасци здраво“ ешалон одпоздравља „Здраво!“ руководилац такмичења командује „Мир-НО“ „Поздрав застави!“интонира се химна Боже правде и подиже се државна застава на средњи јарбол, такмичарска застава на десни и застава ВСС на леви јарбол. Након подизања застава следи команда „Мир-NO“ „На месту вољно!“. Следи поздравни говор и отварање такмичења за подмладак и јуниоре.

Након отварања такмичења руководилац командује „Мир-НО“ „На ле-ВО“ „Ешалон маршевским кораком на-ПРЕД. Ешалон се креће у колони по два поред језера (десно) затим pored хале „Србијанка“, кроз парк до стадиона „Швајцарија“.

Проглашење победника и затварање такмичења за подмладак и јуниоре

Проглашење победника врши се на Главном стадиону одмах након завршетка такмичарског дела, анализе такмичења (судије, вође екипа и Комисија за ватрогасна такмичења ВСС на стадиону) и завршене коначне обраде резултата у 13,00 часова.

Поступак (уласка и) постројавање (и излазак) такмичарских подешалона је исти као и код отварања такмичења. После проглашења резултата и уручивања признања и завршне речи затварања такмичења, руководилац такмичења издаје команду: „Ешалон мир-НО!“, „Поздрав застави!“. На дати знак руководиоца такмичења интонира се химна, а заставе се лагано спуштају са јарбола. Када су заставе спуштене са јарбола руководилац такмичења издаје команде: „Ешалон мир-НО!“, „Ешалон маршевским кораком на-ПРЕД“. На исти начин као и код отварања подешалони напуштају стадион.

Приликом проглашења победника првопласирана, другопласирана и трећепласирана екипа излази на за то обележени простор, испред постројених екипа. Екипа формира колону један по један на левој страни постројених екипа ешалона и на знак овлашћеног лица ступа на простор за доделу признања. За Такмичарске екипе које су освојиле пласман од четвртог места па на даље, излази само капитен екипе, у наставку треће пласираних екипа. Командири екипа улазе у простор са леве стране строја ешалона.

НАЈСТРОЖИЈЕ СЕ ЗАБРАЊУЈЕ ИЗЛАЗАК ЕКИПА ИЛИ КОМАДИРА ЕКИПА КРОЗ СТРОЈ - ЕШАЛОН. ОВЛАШЋЕНО ЛИЦЕ ОРГАНИЗАТОРА ДОЧЕКУЈЕ И ИСПРАЋА ЕКИПЕ КОЈЕ СУ ИЗАШЛЕ НА ДОДЕЛУ ПРИЗНАЊА.

НАПОМЕНА: ЗА ВРЕМЕ ЦЕРЕМОНИЈА ОТВАРАЊА И ЗАТВАРАЊА ТАКМИЧЕЊА ЗАБРАЊЕНО ЈЕ САМОНИЦИЈАТИВНО НАПУШТАТИ ТАКМИЧАРСКИ ЕШАЛОН, КАО И МЕШАЊЕ СА ТАКМИЧАРИМА ИЗ ДРУГИХ ПОДЕШАЛОНА.

 

Прилог: СКИЦЕ - ПРЕУЗМИТЕ pdffr

„У СЛАВУ ВАТРОГАСТВА“

Такмичарска комисија

Ко је присутан

Ко је на мрежи: 15 гостију и нема пријављених чланова

2001-2016 Ватрогасни савез Србије - 4. Протокол такмичења подмладак. Сва права задржана.Препоручени претраживач Mozila Firefox
Powered by Joomla 1.7 Templates