Штампа

   Оснивање основних организација, добровољних ватрогасних друштава и савеза регулисано је Законом о удружењима. Ближи услови и начин организовања добровољних ватрогасних јединица, ватрогасних друштава и савеза према одредбама Закона о заштити од пожара су у изради.

     На основу важећих прописа за основање друштава и савеза важе одредбе Закон о удружењима. Препрука је да се добро прочитају одребде овог закона, и с`тога на овој страници неће бити навода из овог закона.

 

       Закон о удружењима можете преузети ОВДЕ....pdffr

    Сва удружења морају бити уписана у Регистар удружења који води Агенција за привредне регистре (АПР). На интернет презентацији АПР могу се пронаћи све релевантне информације око оснивања удружења и уписа у регистар.

http://www.apr.gov.rs/ 

      Препрука је да се сви обрасци за оснивање и регистрацију преузимају са интернет презентације АПР због ажурности и исправности докумената и захтева.

       Ради лакшег поступка оснивања можете преузети  огледни примерак Статута ДВД-а који треба да Вам послужи као основа за израду Вашег Статута.

 

       Огледни пример Статута ДВД-а можете преузети ОВДЕ...ms-word-2-icon

 

      Надокнаде за основање удружења и жиро-рачун за уплату су подложни променама и треба проверти тачан износ и жиро-рачун на интернет презентацији АПР-а. Тренутне надокнаде су:

Оснивање удружења   4.500 динара

Оснивање савеза        5.500 динара

Ко је присутан

Ко је на мрежи: 19 гостију и нема пријављених чланова

2001-2016 Ватрогасни савез Србије - Оснивање ДВД. Сва права задржана.Препоручени претраживач Mozila Firefox
Powered by Joomla 1.7 Templates